Habasit Premium TPU voedseltransportbanden garanderen voedselveiligheid en operationele efficiëntie

Habasit introduceerde onlangs de eerste acht types van de nieuwe range Habasit Premium TPU voedseltransportbanden. Deze nieuwe generatie voedseltransportbanden richt zich op de grootste uitdagingen voor voedselverwerkers: voedselveiligheid en operationele efficiëntie. De banden zijn bestand tegen hoge temperaturen, water, oliën en agressieve, chemische reinigingsmiddelen en hebben goede lossingseigenschappen.

Bestand tegen hoge temperaturen

TPU banden voor oventoepassingen worden constant blootgesteld aan hoge temperaturen. Habasit Premium TPU voedseltransportbanden kunnen toegepast worden bij een constante bandtemperatuur van 110°C, zonder dat vermoeidheid en barsten in het bandoppervlak ontstaan. Het bestand zijn tegen hoge temperaturen voorkomt ook het breken van de las.

Water en oliën kunnen niet binnendringen

De innovatieve impregnering van de Habasit Premium TPU voedseltransportbanden zorgt ervoor dat water en oliën niet kunnen binnendringen. Hierdoor is de kans op microbacteriële groei en biofilm-vorming sterk verminderd en hebben de banden een langere levensduur. De voedselveiligheid blijft zo continu gewaarborgd. Het frayless weefsel beperkt tevens het risico dat lange vezels afscheuren en in het product komen.

Bestand tegen agressieve, chemische reinigingsmiddelen

Bij elke voedseltoepassing is optimale hygiëne topprioriteit. Reinigingsprotocollen zijn veeleisend en frequente reiniging is noodzakelijk voor een stabiele houdbaarheid van het eindproduct. Habasit Premium TPU voedseltransportbanden zijn prima bestand tegen agressieve, chemische reinigingsmiddelen. Dit garandeert maximale voedselveiligheid en een lange levensduur van de banden.

Minder verspilling van grondstoffen

Habasit Premium TPU voedseltransportbanden hebben goede lossingseigenschappen voor deeg. Daardoor hopen zich geen voedselresten op en zijn schrapers voor het verwijderen van de resten niet nodig. Extra voordeel is dat minder verspilling van grondstoffen plaatsvindt. De lengteflexibiliteit en laterale stijfheid maakt de banden ook geschikt voor kleine overgangen voor het transport van kwetsbare producten.

De Habasit Premium TPU voedseltransportbanden zijn leverbaar met een mat, glad of wafelstructuuroppervlak, in wit en blauw.

Wilt u meer weten over de nieuwe Habasit Premium TPU voedseltransportbanden? Vraag een gratis sample box aan via marketing.benelux@habasit.com.

het laden van een website

wacht alsjeblieft...

HIGHLIGHTS / archief

HABASIT HIGHLIGHTS / select location

Habasit