Minder productiestilstand en lagere onderhoudskosten met de mechanische Pin Join

Eén van de belangrijkste kostenposten van veel processen is machineonderhoud en productiestilstand. Vooral in volledig geautomatiseerde assemblagelijnen die dag en nacht werken, kunnen soms zelfs een paar minuten ongeplande productiestilstand enorme kosten met zich meebrengen. Transportbanden zijn een essentieel onderdeel van productielijnen, en of de band nu moet worden vervangen door een noodgeval of omdat dit van tevoren is gepland, Habasit biedt een snelle en eenvoudige oplossing.

Onze mechanische “Pin Joint” penverbinding garandeert een snelle, eenvoudige en zeer efficiënte installatie, zonder de integriteit en prestaties van de verbinding op te geven. Deze betrouwbare en gebruiksvriendelijke verbindingsmethode is ideaal voor het minimaliseren van machinestilstanden die optreden tijdens het vervangen en onderhouden van tandriemen. De toepassingsgebieden van de mechanische penverbinding op HabaSYNC® tandriemen nemen met de dag toe, en de flexibele aanbrenging ervan aan de tandriem in verschillende typen maakt deze methode nog aantrekkelijker. De penverbinding is beschikbaar voor de volgende tandvormen en breedtes:

Tandvorm Breedte
H 1"– 6"
T10 25 – 150 mm
AT10 25 – 150 mm
AT20 25 – 100 mm
8M 25 – 150 mm
14M 25 – 55 mm

Het aantal gebruikte pinnen is afhankelijk van het gewicht van de lading, en van de werkomstandigheden van de toepassing. Om de tandriem te monteren, draait u de metalen pinnen in de gaten die over de volledige riembreedte aan beide uiteinden van de tandriem aangebracht zijn. De nauwkeurig gepositioneerde gaten zorgen voor een veilige en betrouwbare plaatsing van de pen. Het verbinden heeft geen invloed op de flexibiliteit van de tandriem of de minimale pulleydiameter, en kan op riemen met of zonder deklagen worden geïnstalleerd.

Kostenbesparing door snelle en eenvoudige montage van de tandriem

In veel verschillende industrieën profiteren klanten van de tijdwinst die de verbindingsmethode Pin Joint oplevert. Een voorbeeld is een toonaangevende producent van (auto)banden die in één toepassing wel 23 tandriemen gebruikt, allemaal uitgerust met Pin Joint-verbindingen. De tandriemen zijn vrij smal, dus zijn de verbindingskosten relatief hoog in vergelijking met de kosten van het tandriemmateriaal. Maar toch, als je denkt aan de 8 uur uitvaltijd die het vroeger kostte om één riem te vervangen, en het aantal mensen dat nodig was om de hele machine te demonteren, de nieuwe eindeloze tandriem te installeren en de machine vervolgens opnieuw te monteren, dan zijn de hogere initiële kosten voor het mechanische verbindingssysteem het zeker waard. Het vervangen van een riem door één persoon in 30 minuten in plaats van door meerdere medewerkers in 8 uur zorgt voor een enorme kostenbesparing.

Neem contact met ons op om te ontdekken hoe u uitvaltijd kunt verminderen met deze innovatieve verbindingsmethode in uw toepassingen.

Download onze brochure "Hinge Joint - Mechanische tandriemverbinder" (nr. 4327) op www.habasit.com/en/downloads.htm voor informatie over onze oplossingen met HabaSYNC® tandriemen.

het laden van een website

wacht alsjeblieft...

HIGHLIGHTS / archief

HABASIT HIGHLIGHTS / select location

Habasit