In een productiefaciliteit is de efficiëntie van het productieproces het belangrijkst. Het proces moet effectief zijn wat betreft tijd en geld, en gunstig voor het milieu. Om de productie te optimaliseren kunt u veel doen, maar een simpele maatregel is om de machine-accessoires regelmatig te controleren. Neem daarom een paar minuten voor de volgende tips:

Kleine details maken een groot verschil
Om materialen en producten te transporteren binnen een productiefaciliteit worden vaak transportbanden gebruikt. Slijtstrips en –profielen ondersteunen de banden, en werken als een glijbed. Dze accessoires bieden veel voordelen, zoals het perfect laten werken van de machine.

Verminder slijtage, verhoog efficiëntie
Accessoires als deze verlengen ook de levensduur van uw transportband: de slijtstrippen en profielen verslijten in plaats van de band zelf. U hoeft de transportband niet zo vaak te vervangen, zodat u bespaart op bedrijfskosten (slijtstrips en profielen zijn goedkoper dan transportbanden). Omdat er minder kracht nodig is voor het systeem, betekent het upgraden van de machines ook een aanzienlijke energiebesparing en een extra stap richting milieuverantwoordelijkheid.

Verbeterde prestaties en minder onderhoud van de transportband
Bij Habasit weten we alles over slijtstrippen en profielen. Onze oplossing heet HabiPLAST. Het is de beste optie als u betere prestaties en minder onderhoud van uw transportband wilt. Onze producten bestaan uit geëxtrudeerde, bewerkte en bijbehorende metalen profielen. Het assortiment is speciaal ontworpen voor productgroepen als transport en stalen rollenkettingen, en voor plastic modulaire banden, tandriemen en rondsnaren. HabiPLAST kan in vele industrieën worden gebruikt, zoals drukkerij, verpakking, voedingsmiddelen en dranken, papier, farmaceutica, glas, chemicaliën en machinebouw.

Wat maakt HabiPLAST nu zo speciaal? HabiPLAST is gemaakt van polyethyleen met hoog moleculair gewicht. In tegenstelling tot andere aanbieders, die hun gelijksoortige producten van PE500 of PE1000 maken, gebruikt HabiPLAST PE4000. Polyethyleen met een hoog moleculair gewicht heeft betere slijtage-eigenschappen. HabiPLAST biedt daarom vele voordelen. Naast het polyethyleen biedt Habasit oplossingen in polyamide (PA), polyoxymethyleen (POM), polyethyleentereftalaat (PET), polytetrafluorethyleen (PTFE), polyvinylchloride (PVC) en polypropyleen (PP).

Voordelen van HabiPLAST

Naar een hoger niveau
Habasit heeft het onlangs de HabiPLAST TriboPlus® geïntroduceerd, de nieuwste generatie polyethyleen-profielenvoor modulaire banden en kettingen. Ook al zijn deze pas recentelijk op de markt de uitzonderlijke voordelen zijn al zichtbaar bij onze klanten. TriboPlus® biedt superieure prestaties met een lage wrijvingscoëfficiënt en hoge slijtvastheid, wat wrijving en energieverbruik tot 50% vermindert en vrijwel geen slijtage geeft.

Het product is het resultaat van uitgebreid onderzoek en laboratoriumtests, zodat het zware arbeidsomstandigheden aankan met hoge productiviteit. HabiPLAST TriboPlus® kan ook worden geleverd met speciaal ESD-(Electro Static Discharge)-polyethyleen.

Al deze opties optimaliseren op een eenvoudige manier de betrouwbaarheid van uw proces. Heeft u op maat gemaakte slijtstrips of profielen nodig? Geen probleem. We maken ook profielen op basis van uw tekeningen in een materiaal van uw keuze. Kleine details maken een groot verschil. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Optimale betrouwbaarheid met HabiPLAST profielen

het laden van een website

wacht alsjeblieft...

HIGHLIGHTS / archief

HABASIT HIGHLIGHTS / select location

Habasit