Niet meer weg te denken: intralogistieke automatisering in fabrieken en magazijnen

Een nieuw tijdperk van digitalisatie is onderweg. De verhoudingen tussen mensen, technologie en robots zijn aan het veranderen. Zo zijn er op het gebied van de intralogistiek al cobots en autonome mobiele robots die met mensen samenwerken in slimme magazijnen.

Autonome technologie is succesvol ontwikkeld en geïmplementeerd in Polen door een vooraanstaande leverancier van intralogistiek; Europa Systems.

Europa Systems werd bestuurd als een familiebedrijf. Krzysztof Marszałek, voormalig CEO en nu lid van de Raad van Bestuur, richtte het bedrijf 20 jaar geleden op in het westen van Polen. Maar nu heeft de onderneming een totaal andere schaalgrootte. Met een moderne productielocatie, een R&D-centrum en meer dan 240 ingenieurs en technisch personeel is Europa Systems een belangrijke Europese speler op het gebied van de ontwikkeling van automatiseringssystemen voor intralogistiek.

Momenteel ontwerpt Europa Systems uitgebreide oplossingen gebaseerd op collaboratieve robots (ES Cobot) en autonome technologie (ES Smart). De roboticatoepassing zorgt voor efficiëntie en flexibiliteit in processen van verpakkingspicking – in overeenstemming met het Smart Warehous-concept.

Maar dat is niet genoeg. Europa Systems is op schema met het ontwikkelen van een sterk merk met betrekking tot Industry 4.0 en Smart Warehouse. Marcin Tomkiewicz, aangesteld in april 2019 als nieuwe CEO en directeur, ziet dit als de beste weg. Hij vervulde belangrijke posities in wereldwijde ondernemingen die bekend staan als topspelers voor implementaties op het gebied van Industry 4.0.

Daarnaast gebruiken de ingenieurs van Europa Systems hun kennis van intralogistiek als Automation Integrator. Het Poolse bedrijf is een vooraanstaand producent van transportbandsystemen op maat, inclusief transportbanden met daarin de wereldklasse-onderdelen van Habasit.

“Onze organisatie heeft een R&D-centrum dat de door ons geïmplementeerde innovatieve oplossingen definieert en evalueert. Door hun innovativiteit is elk op maat gemaakte ontwerp van ons bedrijf totaal verschillend,” zegt Marcin Tomkiewicz, CEO van Europa Systems.

Elk transportbandsysteem is ontworpen voor de specifieke behoeften van het betreffende bedrijf. Het moet zijn opgenomen in het systeem voor de materialenstroom en daarnaast rekening houden met de te transporteren type producten of componenten.

Ontdek wat intralogistieke automatisering is – en hoe een transportband gemaakt wordt - in onze meest recente video, gemaakt in samenwerking met Habasit. Deze transportband wordt gebruikt voor het transporteren van glaswol.

Link naar de video

“Door hun innovativiteit is elk op maat gemaakte ontwerp van ons bedrijf totaal verschillend,” zegt Marcin Tomkiewicz, CEO van Europa Systems.

Technologie verandert en ontwikkelt heel snel. Het lijkt wel of er elke dag een nieuwe innovatie is. Technologie heeft de manier van bedrijfsvoering veranderd, en velen in staat gesteld om doelen te behalen en nieuwe dingen te proberen. Innovatie op het gebied van de intralogistiek moet wendbaar zijn om te kunnen reageren op uitdagingen in toekomstige e-commerce of de detailhandel-magazijnsector. Europa Systems is zich hier bewust van.

Daarom werkt het aan een nieuwe groeistrategie met een duidelijke, nieuwe visie: “De beste partnerkeuze voor slimme intralogistieke oplossingen in Europa”.

Een mooie kans voor het bekijken van innovaties in intralogistiek is het bezoeken van Europa Systems op LogiMAT 2020, dat plaatsvindt van 10 t/m 12 maart in Stuttgart, Duitsland. Postponed to March 2020


Over Europa Systems

Europa Systems is een van de vooraanstaande fabrikanten van geautomatiseerde intralogistieke systemen. Voor het produceren van de eigen producten beschikt het Poolse bedrijf over een van de modernste en meest geavanceerde productiefaciliteiten in Europa, en het heeft 240 ingenieurs, technici en hoogopgeleide specialisten op het gebied van productie, assemblage en service. Met meer dan 20 jaar ervaring, opgedaan in vele projecten uitgevoerd voor klanten in 35 landen, is Europa Systems een erkende leverancier van oplossingen voor de automatisering en verhoogde efficiëntie van in-house transport en magazijnprocessen. Het bedrijf heeft een eigen R&D-centrum in Polen dat innovatieve producten ontwerpt, zoals geautomatiseerde geleide voertuigen en schoonmaakrobots voor containers in detailhandel, en dat systeemoplossingen ontwikkelt, zoals geautomatiseerde magazijnen voor pallets en containers. Automatische plaatstaal-opslagsystemen maken het uitgebreide aanbod van Europa Systems af.

Tot de klanten van Europa Systems behoren de volgende bedrijven: REWE, Bridgestone, Michelin, Cisowianka, Carlsberg, Rockwool, Avery Dennison.

www.europasystems.com

het laden van een website

wacht alsjeblieft...

HIGHLIGHTS / archief

HABASIT HIGHLIGHTS / select location

Habasit